Ciulama de ciuperci cu usturoi

Ai pofta de o mancarica romaneasca traditionala? E musai sa mai faci o ciulama de ciuperci din cand in cand, pe care sa o servesti cu o mamaliga aburinda alaturi!

Capsunata de casa

Te poti bucura de aroma imbietoare a capsunilor cat e iarna de lunga, daca le pui la pastrare sub forma unei capsunate de casa! Ingredientele sunt pentru o cantitate relativ mica de capsunata, insa daca anticipezi ca vei avea musafiri sau o vei face cadou celor dragi, poti sa dublezi sau chiar triplezi cantitatile!

Compot de visine

Visinele sunt tare efemere, asa ca ar fi bine sa le pui la pastrare pentru iarna. Cu reteta asta de compot de visine pregatesti aproximativ 4-5 borcane de 600 g de compot.

Prajitura pufoasa cu visine

Imediat ce apar fructele verii, trebuie sa incerci prajitura asta pufoasa cu visine! E un desert dulce acrisor, racoritor si numai bun de servit alaturi de o cafea sau un ceai cu gheata!

Sirop de soc cu lamaie

Iti place socata atat de mult, incat vrei sa o pastrezi cat mai mult posibil? O poti tine sub forma concentrata de sirop de soc cu lamaie, la frigider, chiar si pentru cateva luni la rand!

Tort Kilimanjaro, sau tort Vulcan

I se spune tortul Kilimanjaro, iar alti oameni il stiu ca “tortul Vulcan”. Oricum i-ai spune, e un deliciu pe care MERITA sa il incerci, mai ales ca se face usor si nu presupune multa munca. Il poti incerca traditional, cu caise sau piersici, sau il poti incerca cu fructele tale preferate, numai rosiatice sa […]

Checuri cu ciocolata marmorate

Usor de preparat si garantat nu le vei duce grija, ci mai degraba dorul: uite cum prepari niste checuri cu ciocolata dupa o reteta simpla, pe care probabil la a doua repetare o vei si retine!

Ciorba taraneasca de pui

Acrita cu bors sau cu zeama de varza, dreasa cu oua zdrente sau simpla, ciorba taraneasca de pui e un deliciu de pranz pe care musai trebuie sa stii sa il prepari!

Prajitura Cabana (Acoperis)

Desi o stim sub denumirea romaneasca de Prajitura Cabana sau, din pricina aspectului piramidal, Prajitura Acoperis, in realitate aceasta reteta de prajitura este una ruseasca. La origine, desertul se numeste “Prajitura Manastire” si e un desert extrem de popular in tarile ex-sovietice.

Zmeurata de casa

Iti plac licorile fructate? E neaparat sa incerci sa prepari si o zmeurata de casa, un deliciu de bautura aperitiv pe care il prepari usor, dupa o reteta simpla, cu un minim de ingrediente si cu foarte putin efort.