I se spune tortul Kilimanjaro, iar alti oameni il stiu ca “tortul Vulcan”. Oricum i-ai spune, e un deliciu pe care MERITA sa il incerci, mai ales ca se face usor si nu presupune multa munca.

Il poti incerca traditional, cu caise sau piersici, sau il poti incerca cu fructele tale preferate, numai rosiatice sa fie, sa para ca din tortul Kilimanjaro erupe lava de fructe.

Ingrediente pentru blatul de tort

130 g faina 180 g zahar 5 oua 50 g unt 30 g cacao 1 pliculet praf de copt 1 pliculet zahar vanilat un praf sare 300 g fructe de padure

Ingrediente pentru crema

200 g crema de branza 200 ml smantana pentru frisca 2 linguri zahar pudra 2 pliculete gelatina esenta vanilie crema de vanilie pentru prajituri

Ingrediente pentru sirop

200 ml apa 200 g zahar
Mod de preparare:

Prepararea blatului pentru tort

1. Combina urmatoarele ingredientele uscate pentru tort: faina, cacaua, praful de copt si praful de sare.
2. Separa ouale si bate albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Bate galbenusurile cu restul de zahar pana se deschid la culoare.
3. Incorporeaza albusurile in galbenusuri, folosind miscari usoare, de jos in sus, cu telul sau o spatula.
4. La final, incorporeaza ingredientele uscate cernute treptat, urmate de untul topit.
5. Toarna aluatul intr-o forma de tort cu pereti detasabili, tapetata cu foaie de copt. Da tava la cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade.

Prepararea cremei pentru tortul Kilimanjaro

1. Hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa, apoi las-o deoparte.
2. Prepara crema de vanilie, conform retetei. Bate crema de branza cu smantana pentru frisca, zaharul si esenta de vanilie.
3. Odata racita, incorporeaza crema de vanilie in crema de branza, apoi adauga si gelatina hidratata si data la microunde pentru 10-12 secunde.

Asamblarea tortului Kilimanjaro

1. Prepara siropul, fierband cele doua cantitati egale de apa si zahar.
2. Taie blatul in 2 parti egale (aici gasesti o metoda usoara de taiere a blatului de tort).
3. Taie apoi partea de jos a tortului, cea care a fost in contact cu tava, in 12 felii perfect egale, ca pe o pizza.
4. Asaza blatul ramas intreg inapoi in forma de tort, cu inelul atasat.
5. Unge fiecare triunghi cu putin sirop si putina crema ramasa si pozitioneaza apoi triunghiurile rand pe rand, de jur imprejurul tortului, cu varfurile in sus, ca pe o coronita.
6. Toarna crema de tort, niveleaza cat mai bine posibil si adauga fructele fix in centru. Apleaca apoi fiecare triunghi peste fructe, incat sa para ca e un vulcan ce sta sa erupa.
8. Lasa tortul la frigider pentru minim 2 ore inainte de a-l servi.