Crustă- Tort fără coacere cu fructe de pădure

250 gr. – biscuiți simpli 50 gr –  zahăr 70 gr. – unt topit

Cremă - Tort fără coacere cu fructe de pădure

500 g mascarpone 250 g cremă de brânză fină 150 gr. – zahăr pudră 1 linguriță – esență de vanilie 250 ml. – smântână dulce 35% Coaja de la o lămâie Un praf de sare

Pentru jeleul de vișine:

200 gr – vișine 60-80 gr. – zahăr 2 lingurițe – gelatină apă

Pentru decor:

250 g zmeură 100g fructe de pădure Fulgi de migdale
Mod de preparare:
  1. Sfărâmă biscuiții într-un blender până devine pudră, după care adaugă zahărul, mai amestecă un pic, apoi toarnă untul topit și mai mixează câteva secunde până se încorporează cele două ingrediente (textura se aseamănă cu nisipul umed).
  2. Pune amestecul obținut într-o tavă cu marginea detaşabilă și presează-l bine (să fie circa 2-3 cm. și pe margini).
  3. Între timp adaugă într-un bol brânza, mascarpone, smântâna, coaja de lămâie, vanilie și 2-3 linguri de zahăr în depinde cât de dulce vrei să fie. Amestecă bine compoziția până devine cremoasă și fără cocolașe.
  4. Toarnă smântâna dulce în alt bol și mixeaz-o la fel cu un mixer de mână până se va întări bine.
  5. Ia câte o lingură de frișcă și încorporeaz-o ușor cu crema de brânză.
  6. Toarnă compoziția obținută peste crusta preparată inițial.
  7. Pune cheesecake-ul în frigider până faci jeleul.
  8. Cât cheesecake-ul se răcește, pune într-o cratiță vișinele fără sâmburi,  tăiate, adaugă zahărul și toarnă apă cât să le acoperi. Amestecă și fierbe-le 5-7 minute la foc mare. Apoi, pune compoziția în bolul robotului de bucătărie și mixează până devine piure. Lasă-l să se răcească puțin.
  9. Între timp pune într-un recipient gelatina, acoper-o cu apă, amestecă și lasă gelatina să se umfle 5 minute. După 5 minute,  pune-o la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde sau până se topește complet. Adaugă gelatina în piureul de vișine și amestecă. Toarnă piureul aproape călduț în interiorul cheesecake-ului până ajungi la margini. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.
  10. Când dorești să-l scoți din formă treci cu cuțitul pe la marginile tavei și scoate inelul. Înainte să-l servești, decorează-l, după bunul plac, cu zmeură, vișine, fructe de pădure și fulgi de migdale.
din aceeasi categorie