Gogosile berlineze, spre deosebire de cele obisnuite, ies extrem de pufoase si aromate! Gogosile nemtesti, sau Krapfen sunt traditional umplute cu gem de capsuni sau caise.

Ingrediente pentru aluat

1 pliculet drojdie uscata 3 galbenusuri + 1 ou 300 g faina + extra pentru framantat/dospit 120 ml lapte 3 linguri zahar 40 g unt un praf generos sare 1 pliculet zahar vanilat 2 linguri rom coaja unei portocale

Ingrediente pentru servit si prajit

ulei (pentru prajit) zahar pudra gem pentru umplut
Mod de preparare:

. 1. Pune faina intr-un recipient incapator si fa o gaura in centru. In gaura facuta toarna amestecul de 2 linguri de lapte cald cu drojdia uscata, putin zahar si un praf de sare.
2. Amesteca usor, adauga putina faina deasupra si lasa maiaua la crescut 20 de minute la cald.
3. In rastimp, bate galbenusurile cu oul si zaharul spuma, timp de 3-4 minute, apoi adauga toate mirodeniile si laptele.
4. Adauga galbenusurile peste maiaua umflata si incepe sa framanti timp de 10-15 minute, adaugand si untul topit, pana obtii un aluat fin.
5. Presara aluatul cu faina si da-l la crescut 20 de minute, apoi repeta framantarea pe un blat bine infainat. Rotunjeste aluatul, presara iar faina, acopera coca si da-o la crescut pentru o ora.
6. Cand aluatul s-a umflat, pregateste o tava bine presarata cu faina si da-o deoparte. Pe blatul bine presarat cu faina intinde foaia de aluat cat sa ajunga la 1 cm grosime.
7. Taie gogoile cu o forma de prajituri sau cu un pahar cu gura larga. Asaza fiecare gogoasa pe tava pregatita si da gogosile la crescut pentru cel putin 30 de minute la caldura.
8. Prajeste gogosile in ulei, desprinzandu-le de pe tava cu cat mai multa grija, pentru a nu le desumfla.
9. Scufunda gogosile in baie de ulei incinsa si acopera-le cu capacul. Dupa 1-2 minute intoarce-le, lasa-le sa se rumeneasca si scoate-le pe servete de hartie.
10. Umple-le cu gemul preferat apoi presara gogosile berlineze cu zahar pudra.

S-ar putea sa-ti placa si: