Este foarte comod sa cumperi carnatii din comert, dar gustul celor facuti in casa te duc cu gandul la cei ai bunicii, preparati dupa taierea porcului de Ignat. Si tu poti sa-i faci la tine acasa, daca ai la dispozitie o masina de tocat carne si palnie pentru umplut carnatii. Iata ce pasi trebuie sa urmezi!

Cumpararea ingredientelor

Pentru carnatii traditionali ai nevoie de carne de porc (fleica, pulpa, burta, ceafa etc.). Proportia de grasime-carne ar trebui sa fie de 40-60. Mai ai nevoie de intestine subtiri de porc sau de oaie si de condimente cum ar fi: sare, cimbru, boia de ardei iute, usturoi.

Prepararea compozitiei

Carnea de porc se spala si apoi se trece prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu toate condimentele pregatite in prealabil.

Umplerea intestinelor

Intestinele se curata de grasime, daca este cazul, se spala cu apa si otet, pentru a elimina mirosul neplacut, apoi se intind si se sufla prin ele. Se asaza un cap al intestinului pe palnia masinii de tocat, iar carnea se pune in masina si apoi se umplu carnatii.

Atentie! Nu se pune decat palnia de umplut carnatii la masina de tocat, nu si cutitele pentru taiere!