Tort șarlota cu fructe
un pachet pișcoturi (400g) fructe (portocale kiwi, ananas, fructe de pădure, căpșuni) 400-500ml frisca lichida CREMA: 4 galbenușuri 150-200g zahăr 50-60g amidon 500ml lapte vanilie un plic gelatină și un plic întăritor pentru frisca SIROP: 250ML APA 150G ZAHAR arome
Mod de preparare:
- Tapetam cu folie alimentară o tavă de tort cu pereți detașabili.
- Luăm fiecare pișcot și îl scufundam în sirop(nu-l lăsați foarte mult pentru că se sfărâmă) și tapetăm pereții vasului cu ei, punând pișcoturile unul lângă altul pe înalt.
- Fundul tăvii îl ornăm cu fructe, eu am pus căpșuni tăiate. Turnăm peste fructe 1/2 din cantitatea de cremă si apoi punem un strat de pișcoturi inmuiate. Peste pișcoturi turnăm și restul cremei și acoperim cu alt strat de pișcoturi.
- Acoperim vasul și îl dăm la rece peste noapte.
- A doua zi desfacem tortul și îl ornăm cu frișcă și fructe.
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews