Mâncărică de  castraveţi muraţi şi cartofi este perfectă pentru cei care vor să țină post sau pentru vegetarieni. Este delicioasă, se face ușor și nici nu este costisitoare.

 

 

 

7 castraveti murati, în saramură 100 ml ulei bulion sau suc de roşii 2 cartofi 3 morcovi 1 ardei iute roşu 4-5 căţei de usturoi (dacă vă place usturoiul, puteţi pune mai mult) 3 cepe 2 foi de dafin cimbru mărar proaspăt  sare si piper macinat, după gust
Mod de preparare:
  1. Tăiaţi castraveţii în rondele sau pe lung, apoi în jumate şi lăsaţi-i la desărat în apă rece, timp de 10 ore, iar apoi puteți să vă apucați de mâncărică. 
  2. Puneți într-o cratiță puțină apă la fiert, o cană sau mai puțin, în care turnați câteva picături de ulei și ceapa tocată mărunt.
  3. După ce s-a fiert ceapa, adăugaţi roşiile, castraveţii muraţi, cartofii, morcovii şi ardeiul iute şi suficientă apă cât să-i acopere. Lăsaţi la fiert, la foc mic, timp de o oră.
  4. După ce au fiert legumele adăugaţi sarea, piperul, foile de dafin, cimbru, mărarul. Mai lăsaţi cratiţa pe foc cam 5 minute, apoi băgaţi-o la cuptorul preîncălzit pentru încă 15 de minute, pâna scade.