Pasca e deserul specific Paștelui, iar dacă ți-a fost teamă să o pregătești pentru că nu știai dacă o să-ți iasă bine, îți prezentăm o rețetă de pască la mașina de pâine, ca să fii sigură că va ieși perfect.

Pentru aluat:

500 g de făină; 250 ml de lapte; 125 g de zahăr; 100 ml de grăsime (unt topit și ulei); 25 g de drojdie; 2 gălbenușuri; esență de vanilie; esență de rom; coajă de lămâie; sare;

Pentru umplutură:

500 g de branză dulce de vaci; 2 ouă; 1 pahar de zahăr pudră; 80 g de unt topit; 2 plicuri de zahăr vanilat; coajă de lămâie; 2 linguri de făină; o mână de stafide înmuiate în rom timp de o oră
Mod de preparare:

Pentru aluat de pască la mașina de pâine

Zahărul se dizolvă în lapte cald și împreună cu gălbenușurile, sarea, o parte din grasime și arome, se pun în cuva mașinii de pâine. Se adaugă toată făina și drojdia granulată dizolvată în puțină apă călduță (dacă folosim drojdie proaspătă, atunci facem o maia). Se porneste mașina de pâine și în primele 10 minute de frământare se picură câte puțin, tot restul grăsimii. Se alege programul pentru aluaturi dulci, grase, iar după aproximativ o oră și jumătate, aluatul este gata. Se scoate aluatul și se împarte în două. Într-o tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se asează o foaie, iar din restul de aluat se face o împletitură în trei care se așează peste foaia de cocă, formând un inel. Se lasă la crescut pentru încă 30 de minute.

Pentru umplutură de pască la mașina de pâine

Se mixează bine toate ingredintele, iar stafidele se adaugă la final. După ce aluatul a crescut în tavă, chiar înainte de a baga pasca la cuptor, se pune compoziția de brânză în compoziția formată în tavă. Se coace, la început la foc mai iute, 180 grade Celsius, apoi se scade temperatura la 165 de grade și se lasă timp de 35 – 40 de minute. La final, faceți testul cu scobitoarea, să verificați dacă s-a copt. 

Mai multe rețete de pască