Prăjitură cu brânză și caise
 60 minute
8 portii
Usor
Prăjitură cu brânză și caise. Eu vă spun este atât de pufoasă și de gustoasă, încât fiecare îmbucătură vi se topește în gură.
Pentru aluat
                                 300 g făină
 150 g unt
 3 linguri zahăr
 80 ml lapte sau apă călduță
 un praf sare                            
                        Pentur umplutură
                                 1 kg brânză de vaci
 3 linguri griș
 6 ouă
 200 g zahăr pudră
 10 caise                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul moale și tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie cu care se îmbracă fundul și pereții unei tăvi de copt.
- Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat se pune un strat de caise, curățate de sâmburi și apoi brânza.
- Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/08/Prajitura-cu-branza-si-caise.jpg) 
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2015/08/Pasca-traditionala.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2020/01/negresa-cu-mascarpone-si-ciocolata-alba.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/11/74411246_2507501595951533_9105245824736034816_o.jpg)