Prăjitură cu brânză și caise. Eu vă spun este atât de pufoasă și de gustoasă, încât fiecare îmbucătură vi se topește în gură.

 

 

Pentru aluat

300 g făină 150 g unt 3 linguri zahăr 80 ml lapte sau apă călduță un praf sare

Pentur umplutură

1 kg brânză de vaci 3 linguri griș 6 ouă 200 g zahăr pudră 10 caise
Mod de preparare:
  1. Pregătim mai întâi aluatul. Se pune făina într-un bol și se amestecă cu sarea, apoi se adaugă untul moale și tăiat cubulețe. Se amestecă cu vârful degetelor și, când a devenit un amestec nisipos, se toarnă laptele sau apa. Se amestecă și se întinde o foaie cu care se îmbracă fundul și pereții unei tăvi de copt.
  2. Pentru umplutură, brânza se mixează cu ouăle, grișul și zahărul. Peste aluat se pune un strat de caise, curățate de sâmburi și apoi brânza.
  3. Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute.