Dacă sunteți fan negresă, trebuie neapărat să încercați această rețetă delicioasă  negresă cu mascarpone și ciocolată albă. E un deliciu. Se poate orna cu fructe, nuci  sau ciocolată topită.

150 g ciocolată neagră 4 ouă 150 g unt 100 g zahăr pudră 70 g făină 100 g ciocolată albă 150 g mascarpone nucă, fructe, cacao sau ciocolată topită pentru servit
Mod de preparare:
  1. Ciocolata neagră se rupe  în pătrățele, iar untul se taie cubulețe. Se pun într-o crăticioară și se topesc la bain-marie și se amestecă încet.
  2. După ce compoziția a devenit omogenă se adaugă zahărul și trei ouă, unul câte unul și se amestecă constant. După ce totul devine omogen se adaugă și făină. Compoziția obținută se toarnă într-o formă unsă cu unt și se nivelează, apoi se lasă deoparte ca să pregătim ciocolata albă cu mascarpone. 
  3. Se pune într-o  crăticioară ciocolata albă ruptă bucățele și se topește și ea la bain-marie. După ce s-a topit, se adaugă crema de mascarpone și un ou și se amestecă bine. Compoziția obținută se toarnă în tavă peste ciocolata neagra și se dă la cuptor doar 25 de minute. Apoi se scoate de la cuptor și se mai lasă 10 minute în tavă.
  4. Negresa obținuă se scoate apoi, se lasă să se răcească, iar apoi se ornează cu nucă,  cacao, fructe sau ciocolată topită.