Cel mai probabil stii deja ca poti obtine cu usurinta oua rosii vopsite cu un singur ingredient, 100% natural: ceapa rosie. Dar stiai ca poti vopsi oua si in alte culori, folosind tot alimente ca si colorant? Uite cat de usor e sa vopsesti oua in toate culorile principale, cu ingrediente naturale!

Rosu

Pentru a obtine oua rosii naturale ai nevoie de 1/2 kg de ceapa rosie, careia i-ai desfacut foile, 350 ml de apa si 3 linguri de otet. Fierbe ceapa in apa, iar dupa ce apa a mai scazut si s-a colorat puternic, adauga otetul si ouale degresate, apoi lasa-le sa fiarba 5-8 minute, in functie de cat de tari vrei sa fie.

Portocaliu

Pentru oua portocalii-rosiatice, foloseste exact aceleasi instructiuni, insa inlocuieste foile de ceapa rosie cu cele de ceapa galbena. Daca vrei o culoare mai intensa, lasa apa sa scada mai mult.

Galben

Daca vrei sa vopsesti ouale intr-o nuanta naturala de galben, tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti un amestec de 120 ml apa fierbinte, 2 linguri de otet si 3 linguri de turmeric (sau curcuma). Lasa ouale deja fierte in amestec timp de 30-60 de minute, sau daca e necesar, prelungeste timpul pana obtii nuanta dorita.

Albastru

Desi suna contraintuitiv, poti obtine o nuanta de albastru superba si naturala in acelasi timp, folosind varza rosie. Combina 350 ml de apa cu 3 linguri de otet si o jumatate de varza, taiata bucatele. Fierbe compozitia pana cand apa se coloreaza foarte intens, adauga ouale deja fierte, stinge focul si lasa-le pentru 60-80 de minute, sau pana cand obtii culoarea dorita.

Violet

Combina 350 ml de apa clocotita cu 3 linguri de otet si 50-80 g afine. Lasa amestecul sa infuzeze si pune ouale deja fierte in vopseaua naturala, de unde le scoti abia dupa 30-60 de minute, sau dupa ce ai ajuns la culoarea dorita.

Verde

Dupa ce ai vopsit ouale galbene cu turmeric si pe cele violet cu afine, combina cele doua amestecuri si obtii vopseaua naturala cu care colorezi ouale verzi! E nevoie sa reincalzesti amestecul nou obtinut, apoi sa adaugi ouale deja fierte in vopsea. Verdele va fi unul crud, primavaratic, perfect pentru perioada Sarbatorilor de Paste!

Vezi si