Daca vrei sa iti surprinzi invitatii si familia cu oua de Paste inedite, vopsite intr-un mod original, incearca tehnica de vopsire a oualor in degrade. Este foarte usor de aplicat, da un aspect unic oualor si ai chiar 2 modalitati din care poti alege!

Oua vopsite intr-o singura culoare, cu efect ombre

Pentru a vopsi ouale in degrade nu ai nevoie de alte ustensile sau vopsea, ci vei folosi exact ce utilizai pentru a colora ouale in mod obisnuit, diferenta constand in procedeu.

Daca ai o culoare preferata si ai vrea ca toate ouale sa aiba un efect ombre unul fata de celalalt, tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti atatea recipiente cate nuante ale aceleiasi culori vrei sa obtii. De exemplu, daca doresti 6 nuante de rosu, vei pregati 6 boluri si in fiecare vei pune 150 ml apa fiarta si cate 2 linguri de otet in fiecare. I

In ceea ce priveste vopseaua, cantitatea trebuie sa fie proportionala cu intensitatea culorii. Pentru ouale mai deschise la culoare vei pune 4 picaturi de vopsea, pentru urmatoarele 8, apoi 14, 28, 50 si respectiv 80 de picaturi de vopsea. Desigur, ciferele sunt un exemplu, poti face o trecere de la o nuanta la alta mai treptata, insa risti sa fie greu sesizabila.

Mai multe nuante din aceeasi culoare pe un singur ou

Daca preferi sa obtii mai multe nuante ale aceleiasi culori pe un singur ou, lucrurile sunt chiar mai simple. Intr-un pahar torni cele 2 linguri de otet si toata cantitatea de vopsea. Scufunzi oul in pahar si astepti 40-50 de secunde, apoi adaugi 1-2 linguri de apa. Astepti din nou acelasi interval de timp si mai adaugi putina apa, continuand pana cand oul este in intregime acoperit. Daca bolul in care vopsesti este suficient de mare, poti vopsi mai multe oua in acelasi timp.

Vezi si