Cea mai mare sarbatoare religioasa crestina, miracolul Invierii va fi cat de curand sarbatorita. Cu aceasta ocazie, dupa cel mai lung post din an, multi marcheaza evenimenul, din punct de vedere culinar, cu bucate suculente, majoritatea cu carne de miel. Iti dam si noi cateva idei care sa te ajute sa iti organizezi masa de Paste si sa alegi retele cu carne de miel care sunt cele mai potrivite familiei si invitatilor tai.

Cotlete-de-miel-cu-cimbruFriptura de miel

Daca petreci Pastele in stil traditional, sigur nu vrei sa ratezi nici friptura suculenta. Si in acest caz ai mai multe optiuni, caci poti fie sa gatesti pulpa de miel, aromata cu rozmarin, sau poti prepara niste cotlete delicioase. Iti plac mai degraba retetele conservatoare si simple? Atunci alege dintre mai multe retete, precum cea de cotlete de miel cu cimbru, muschiulet cu branza, ambele retete clasice.

Vrei sa incerci o reteta cu savoare orientala sau ceva mai moderne si sa iti surprinzi invitatii cu o reteta inedita? Retetele de  cotlete de miel cu alune sau cotlete de miel in crusta de fistic sigur vor fi vedetele culinare de pe masa de Paste.

Daca totusi preferi mancarurile mai bogate in sos, in locul fripturii ai putea prepara un stufat de miel, sau chiar ai putea incerca o tocana ardeleneasca de miel.

Ciorba traditionalaCiorba-de-miel

Sigur vei vrea sa servesti la felul intai si un bors de miel delicios, acrit cu zeama de lamaie si puternic aromat cu leustean. Se prepara in putin peste o ora si se mananca cu pofta.
Vezi reteta de ciorba de miel.

 

Placinta-cu-carne-de-miel

Aperitive

Carnea de miel poate fi prezenta si in aperitive, pe care sa le aduci la masa inaintea felului principal, mai ales daca cei dragi sunt mari iubitori de placinte. Aici poti gasi reteta pentru placinta umpluta cu carne de miel. O varianta si mai atragatoare, si totodata usor de servit, este reteta de portofele cu carne de miel.

O alta idee ingenioasa de aperitiv este o rulada umpluta cu carne, un preparat versatil ce poate fi servit fie ca aperitiv, fie in locul fripturii traditionale. Noi iti propunem o reteta garantata de Chef Doru Serban pe care sigur o vei adora. Vezi cum prepari rulada cu miel.

In final, nu trebuie sa uitam de deliciosul drob, un preparat ce poate fi facut foarte bine si din carne de vita si porc, insa specific Sarbatorilor de Paste ramane drobul de miel.