Indiferent ca folosesti o reteta simpla de clatite, cu 2-3 ingrediente, sau una mai complexa, acest truct te va ajuta sa le obtii mai usor si cu mai putina mizerie in bucatarie.

Un truc cu adevarat util pentru clatite

Ce trebuie sa faci? Este atat de simplu ca sigur te va surprinde ca nu te-ai gandit deja la asta!

In aluatul pe care il prepari, dupa ce ai amestecat toate ingredientele si te pregatesti sa prajesti clatitele, adauga ~50 g de unt (un cub) la 500 ml de aluat, sau 50 ml de ulei, in situatia in care pregatesti clatite de post.

Astfel, eviti corvoada uleiului imprastiat in toata bucataria, caci sigur stii cum se prelinge uleiul pe marginea sticlei si iti murdareste suprafetele ori de cate ori prajesti o clatita, dar nici clatitele nu risca sa se lipeasca.

Un alt truc foarte util, daca iti plac clatitele putin mai aromate, este sa adaugi 1/2 lingurita de esenta de vanilie la fiecare 500 ml de aluat. Vei simti aroma bogata chiar in timp ce le vei praji si iti va fi greu sa le termini pe toate fara sa “furi” macar una din cele deja gatite.

Citeste si:

Clatite rapide si usoare: Cea mai buna metoda

Cum sa faci dulceata de lapte (dulce de leche) – 2 metode

7 retete de dulciuri fara (sau cu putin) zahar