Nu e tocmai cel mai comun ingredient in retete, iar cand ai nevoie de amidon cel mai probabil folosesti o lingura, iar restul ramane in cutie intr-un dulap. Iata 5 moduri in care poti folosi amidonul pentru a obtine rezultate surprinzatoare, fara a-l adauga in mancare:

1. Pete de grasime

Daca tocmai ce ai scapat putin ulei pe covor sau pe haine, presara o mana de amidon peste pata si lasa-l 5 minute. Aspira covorul sau scutura bine haina si, daca mai e cazul, spala local pata. De cele mai multe ori, insa, pata dispare in numai 5 minute!

2. Geamuri impecabile

Adauga o lingura de amidon in produsul de curatat geamurile sau intr-un amestec de otet cu apa, agita bine sticla si pulverizeaza. Geamurile vor fi impecabile, fara urme sau dare mult mai usor!

3. Haine proaspete

Cand calci rufele sau lenjeria de pat, pune o lingura cu varf de amidon intr-o sticla de apa cu pulverizator. Pulverizeaza hainele, calca-le si vei observa ca vor avea un aspect de apretat, isi vor mentine forma mult mai bine, iar mirosul lor va ramane proaspat mai mult timp.

4. Un par mai sanatos

Ai parul predispus la ingrasare si trebuie sa-l speli foarte des? Poti folosi sampon uscat, insa ceea ce cel mai probabil nu stii este ca sampoanele uscate au ca ingredient principal amidon. Presara pudra la radacina si maseaza scalpul pentru 1 minut, apoi piaptana-te si bucura-te de un par proaspat si revigorat intreaga zi.

5. Pete dificile

Tot in ceea ce priveste hainele si petele, e bine sa stii ca petele dificile, precum cele de sange uscat sau cele de iarba se pot curata eficient cu o solutie pe baza de amidon. Amesteca 3-4 linguri de amidon cu 1-2 linguri de apa si formeaza o pasta. Aplica pasta pe pete, las-o sa actioneze timp de 10 minute si spala hainele asa cum ai face-o in mod obisnuit.

Vezi si 9 utilizari ale foliei de aluminiu la care sigur nu te-ai gandit