O folosim periodic in bucatarie, fara a stii cate intrebuintari ingenioase poate avea. Uite cum poti folosi folia de aluminiu altfel decat stiai.

Utilizari in bucatarie

1. Produs de curatare

Daca mototolesti folia de aluminiu, poti folosi bila obtinuta pentru a freca suprafetele rezistente la zgarieturi. Curatarea cu folie de aluminiu e eficienta impotriva ruginii si mai ales cand incerci sa cureti gratare vechi de arsura.

2. Recapata textura zaharului brun cu folie de aluminiu

Daca folosesti zahar brun frecvent, sigur stii ca, desi e mai sanatos, se strange destul de usor in conglomerate. Pentru a reveni la starea initiala, pune bulgarasii de zahar in folie de aluminiu si da-i la cuptor pentru 5 minute.

3. Previne rugina

Daca folosesti burete de sarma la curatarea oalelor si cratitelor, sigur stii ca acesta va rugini. Pune o bucata de folie sub buretele de sarma, iar durata de viata a buretelui va fi prelungita.

4. Curata tacamurile patate

In cazul in care tacamurile tale au avut si zile mai bune, le poti reda stralucirea. Tapeteaza un castron cu folie de aluminiu si pune in el 2 linguri de bicarbonat de sodiu si 2 lingurite de sare. Adauga apa clocotita si pune tacamurile in lichid pentru 5 minute, si astfel isi vor recapata stralucirea.

Alte intrebuintari ingenioase

5. Adapteaza bateriile

Cand ai nevoie de 2 baterii de dimensiuni mari, sa zicem AA, iar tot ce ai tu in casa e de dimensiune mica, sa zicem AAA, impatureste cate o bucata de folie de aluminiu pentru fiecare baterie si strecoara patratelul de folie odata cu bateria, incat sa faca contact.  Astfel, mai amani putin momentul in care trebuie sa mergi la magazin pentru baterii noi.

6. Ascute foarfecele

Nu toata lumea are un dispozitiv de ascutit cutite, iar foarfeca e ceva mai dificil de ascutit decat un cutit. Cand lama foarfecei s-a tocit, tot ce trebuie sa faci e sa impaturesti o folie de aluminiu de 6-7 ori si sa faci taieturi cat mai multe in straturile de folie.

7. Mai multa caldura

Un truc foarte util, mai ales in perioada iernii, este sa te folosesti de folia de aluminiu pentru a iti incalzi casa putin mai bine. Majoritatea caloriferelor sunt puse in apropierea ferestrelor, iar pe la ferestre se pierde caldura cel mai mult. Inveleste un carton cu folie de aluminiu si pune-l intre calorifer si perete. Folia va reflecta caldura inapoi in camera.

8. Un ajutor pentru fierul de calcat

Pune un strat de folie intre haina si masa de calcat. In acest fel, hainele se vor calca mult mai repede, caci folia reflecta caldura inapoi in tesatura.

9. Un mediu ambient pentru plante

Exista multe plante carora le place lumina, insa nu cea directa. Infasoara peretii unei cutii joase cu folie de aluminiu, apoi pune planta in cutie, fara a pune capacul, desigur. Astfel, floarea va primi mai multa lumina, dar nu va fi directa.

Citeste si:

5 moduri in care poti folosi amidonul fara sa gatesti

7 sfaturi care iti vor usura munca in bucatarie

Top 7 cele mai inutile ustensile de bucatarie