Pofta de un desert usor si pufos, cum ai fi crezut ca numai de la gogoserii poti manca? Uite cat de simplu este sa pregatesti niste gogosi cu crema de vanilie in casa.

Din cantitatile de ingrediente pe care le vei gasi scrise mai jos, poti pregati 12 gogosi umplute cu crema de vanilie!

Ingrediente pentru aluatul de gogosi

500 g faina 200 ml lapte cald 1 pliculet drojdie uscata 2 linguri zahar un prag generos sare 50 g unt moale 2 oua

Ingrediente pentru crema de vanilie

500 ml lapte 4 galbenusuri 6 linguri zahar 3 linguri rase amidon esenta vanilie/o pastaie vanilie un praf sare
Mod de preparare:

Prepararea cremei de vanilie

1. Pune mare parte din lapte pe foc, pastrand cateva linguri deoparte.
2. Daca folosesti pastaie de vanilie, desfa-o si adaug-o in lapte cand il pui la fiert.
3. Separat, freaca zaharul cu galbenusurile, laptele ramas, amidonul si praful de sare.
4. Cand laptele a dat in foc, adu-l in fir foarte subtire peste galbenusuri, amestecand foarte energic.
5. Pune compozitia pentru crema de vanilie inapoi in cratita si las-o la foc mediu pana ce incepe sa se ingroase, amestecand periodic.
6. Odata obtinuta crema de vanilie, topeste untul in compozitie si adauga vanilia, daca folosesti esenta. Acoper-o cu folie alimentara si las-o sa se raceasca.

Prepararea gogosilor cu crema de vanilie

1. Combina zaharul cu laptele cald si drojdia. Lasa amestecul sa se activeze pentru 10-15 minute (Pana ce observi spuma la suprafata).
2. Separat, combina faina cu sarea, apoi adu-le peste maiaua obtinuta, impreuna cu cele 2 oua.
3. Amesteca pana cand obtii un aluat omogen pe care sa il framanti de mana timp de 10 minute.
4. Incorporeaza untul moale, framantand alte 15 minute, sau pana cand obtii un aluat pufos si elastic.
5. Da aluatul de gogosi cu vanilie la crescut pana ce-si dubleaza volumul (minim o ora).
6. Dupa ce aluatul a crecut, intinde-l pe blatul de lucru pana cand ajunge la 1 cm grosime.
7. Taie gogosile cu o forma speciala sau cu un pahar larg si asaza gogosile la crescut pentru minim 30 de minute.
8. Prajeste gogosile la foc mic-mediu, cate 2-3 odata maxim, pe ambele parti, pana ce se rumenesc.
9. Trece gogosile prin zahar pudra sau zahar fin, apoi umple gogosile cu crema de vanilie, cu ajutorul unui pos de ornat, echipat cu varf simplu.