Nu e nevoie sa mai mergi la patiserie pentru un strudel cu branza dulce si stafide, cand ai reteta perfecta pentru asta chiar aici!

Din cateva ingrediente obisnuite si cu o umplutura ce iti lasa gura apa de aromata ce e, obtii un strudel zdravan, numai bun de servit si musafirii.

Ingrediente pentru aluat

300 g faina 4 linguri ulei 2 albusuri un praf sare 1 lingurita zeama lamaie 60 ml apa calduta

Ingrediente pentru umplutura

500 g branza de vaci 2 oua 4 linguri gris 150 g zahar 150 g stafide 100 g smantana esenta vanilie esenta rom coaja unei lamai coaja unei portocale 1 pahar mic rom

Ingrediente pentru coacere/servire

1 ou 2 linguri lapte zahar pudra
Mod de preparare:

1. Spala stafidele si lasa-le la inmuiat in rom pentru 20-30 de minute inainte de a te apuca de pregatit strudelul cu branza dulce si stafide. – Pas optional.
2. In rastimp, combina ingredientele pentru aluat si framanta-le bine, timp de 10-15 minute, pana obtii un aluat fin.
3. Lasa coca sa se odihneasca 20 de minute si intre timp pregateste umplutura pentru strudel cu branza dulce si stafide.
4. Ulterior, freaca branza de vaci cu zaharul, apoi adauga ouale, smantana, grisul, stafidele si mirodeniile.

5. Intinde subtire aluatul pe blatul bine infainat, si unge apoi foaia pe toata suprafata cu ulei.

6. Intinde compozitia de branza dulce si stafide pe foaia de strudel si ruleaza-l bine, mai ales la capete.

7. Asaza strudelul pe o tava tapetata cu foaie de copt, unge-l cu oul batut cu lapte si da-l la cuptorul preincalzit pentru o ora, la 170 grade.

8. Scoate strudelul cu branza dulce si stafide de la cuptor odata ce se rumeneste si bine si pudreaza-l cu zahar inainte de servire.