E tare simplu de preparat si e o gustare excelenta, in zilele cand nu stii ce sa mai gatesti. Uite cat de usor se face o placinta cu branza sarata, un preparat pe care il vei savura cu pofta!

Ingrediente pentru placinta cu branza sarata

un pachet foi de placinta 4 oua 200 ml ulei 250 ml iaurt 200 g branza sarata (tip feta) 200 g smantana un praf sare 100 ml apa
Mod de preparare:

1. Bate ouale cu sarea, apoi adauga treptat uleiul, iaurtul si smantana; omogenizeaza compozitia. Adauga branza sarata cat mai bine maruntita si amesteca bine.

2. Asaza intr-o tava rotunda de placinta 3 foi de placinta bine unse cu ulei (unge-le pe fiecare in parte). Perpendicular asaza alte 3 foi, si acestea unse cu ulei.

3. Toarna 1/3 din compozitia cu branza pregatita, apoi rupe 1-2 foi de placinta si forteaza-le in compozitie.

4. Peste, toarna inca 1/3 din compozitie si repeta procedeul, pana cand termini compozitia, insa ai grija sa pastrezi 3-4 foi deoparte.

5. La final, intinde ultimele 3-4 foi peste restul de compozitie, iar peste adu capetele foilor de dedesubt, ramase in afara si preseaza totul cat mai bine.

6. Unge placinta cu branza sarata cu ulei, impunge-o din loc in loc pentru a permite aerului cald sa iasa si da-o la cuptor pentru 35 de minute la 200 de grade.

7. Serveste placinta cu branza sarata dupa ce se raceste



Placinta cu ceapa si branza, in vas de tarta

Placinta cu ceapa si branza