Unul din cele mai delicioase branzeturi frantuzesti se transforma intr-un aperitiv  ce iti provoaca pofta numai daca il vezi in poza. Prepara usor o brie umpluta cu nuci si stafide, in foitaj.

Se serveste aburinda, pe paine prajita proaspat.

Ingrediente

o rotita de brie 4 linguri stafide 4 linguri nuca tocata de cutit un pachet foitaj 1 ou

Ingrediente pentru servit

paine prajita
Mod de preparare:

1. Asaza rotita de brie pe un tocator si sectioneaz-o de jur imprejur cu un cutit ascutit, superficial.

2. Inconjoara apoi bria crestata cu cutitul cu o ata dentara suficient de lunga, inoad-o si trage pana cand sectionezi complet rotita de brie.

3. Intre cele doua bucati de branza obtinute pune nucile tocate si stafidele.

4. Pe blatul de lucru intinde aluatul foitaj, iar in centru asaza bucata de brie umpluta. Taie excesul de foitaj si unge tot aluatul cu oul batut.

5. Adu marginile aluatului peste brie incat sa o acopere complet. Intoarce-o cu lipitura in jos pe o foaie de copt si da-o la congelator pentru o ora.

6. Dupa ce timpul s-a scurs, asaza bria umpluta in foitaj intr-o tava, cu foaie de copt sub ea, si da-o la cuptor la 200 de grade pentru 20-25 de minute, pana cand crusta devine aurie, iar bria s-a topit.

7. Serveste bria umpluta pe feliute de paine prajita.