Le gasesti in toate parcurile, insa garantat iti vor placea mai mult cele de casa. Un castron zdravan de popcorn cu caramel facut in casa merge tare bine la o seara de film sau cand vine cineva pe la tine si stii bine ca iubeste aceasta gustare inedita!

Ingrediente

4 linguri unt/ulei 100 g porumb de floricele un praf de sare

Ingrediente pentru stratul de caramel

2 linguri unt 200 g zahar brun 4 linguri lapte condensat un praf sare un praf bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:

1. Intr-o cratita incapatoare, incinge uleiul sau untul si adauga porumbul pentru popcorn, cu un praf de sare. Asigura-te ca toate boabele sunt unse cu ulei sau unt si pune capacul cratitei, lasand-o la foc mediu.

2. Dupa ce toate (sau aproape toate) boabele de porumb au devenit floricele, stinge focul si lasa cratita deoparte, fara capac.

3. Separat, topeste untul pentru caramel si adauga zaharul brun la foc mic-mediu, pana se topeste si capata o culoare aramie (3-4 minute).

4. Adauga laptele condensat, vanilia, sarea si bicarbonatul si mai lasa cateva secunde la foc mic, amestecnad.

5. Stinge focul, adu floricelele peste caramel si amesteca pana ce tot popcornul are un strat de caramel.

6. Asaza popcornul cu caramel pe o tava de cuptor tapetata cu o foaie de copt.

7. Raspandeste floricelele bine pe tava si da tava la cuptor pentru 15 minute la 100 de grade.

8. Dupa ce timpul s-a scurs, serveste popcornul cu caramel.