Consumata atat ca si garnitura cat si ca fel de mancare de sine statator, impreuna cu branza si smantana, mamaliga a avut intotdeauna loc de cinste in bucataria romaneasca. Iata 9 sfaturi cate te vor ajuta sa obtii mamaliga perfecta si sa te bucuri de gustul ei bogat si aromat.

1. Cand doar ce ai pus apa la fiert cu un praf de sare, presara si un praf de malai in apa.

2. Nu astepta pana cand apa deja clocoteste pentru a turna restul de malai. Incearca sa anticipezi cand va fierbe si toarna malaiul inainte, pentru a nu se forma cocoloase.

3. Pentru o mamaliga mai fina si mai usor de facut totodata, toarna malaiul in ploaie, nu dintr-o data.

4. Daca vrei ca mamaliga sa iasa mai gustoasa, foloseste lapte in locul apei.

5. Amesteca pe tot parcursul fierberii malaiului, caci altfel risti sa nu se fiarba uniform si sa se lipeasca.

6. Daca nu gatesti mamaliga in post, adauga o lingura de unt la final, dupa ce inchizi focul. Acesta va da o consistenta mai cremoasa si mai buna preparatului.

7. Mamaliga perfecta se face cu.. rabdare! Lasa malaiul sa fiarba cam 30 de minute inainte de a stinge focul.

8. Daca folosesti malai de tara, tine cont de faptul ca acesta trebuie fiert cam cu 10-15 minute mai mult decat malaiul din comert.

9. Scoate mamaliga pe un tocator de lemn, caci acesta nu va impiedica aburii din mamaliga sa se ridice, precum s-ar intampla in cazul unei farfurii de portelan sau sticla. In plus, tocatorul de lemn absoarbe excesul de apa din mamaliga.

Sursa foto: Thinkstock