Asta este crema pe care o poti folosi in aproape orice desert. Crema de vanilie, sau creme patisserie, e necesara in numeroase retete, precum cele de eclere, rulouri sau tarte. Fa-o dupa reteta asta simpla si nu vei da gres niciodata.

Ingrediente

500 ml lapte 4 galbenusuri 4 linguri zahar 3 linguri amidon (sau faina) 1/2 pastaie vanilie sau esenta vanilie 1 lingura unt
Mod de preparare:
  1. Separa ouale si bate galbenusurile cu zaharul. Adauga amidonul si amesteca pana ce obtii un amestec omogen, fara cocoloase. In rastimp, fierbe laptele cu pastaia de vanilie desfacuta (daca folosesti esenta, o lasi pe final).
  2. Cand laptele sta sa fiarba, adauga putin cate putin peste crema de galbenusuri, amestecand energic. Cand ai incorporat tot laptele, adu crema in cratita si las-o la foc mic.
  3. Amesteca constant, pana cand crema de vanilie se ingroasa. Daca folosesti esenta de vanilie, acum e momentul sa o adaugi. Da crema de pe foc, las-o 2-3 minute si adauga untul.
  4. Amesteca si las-o sa se raceasca, acoperita cu folie alimentara, care intra in contact cu crema, pentru a preveni formarea unei cruste.

3 deserturi in care folosesti crema de vanilie:

Rulouri cu vanilie

Profiterol cu vanilie si ciocolata

Prajitura “Roua diminetii”