Credeai ca doar romanii stiu sa faca gogosi rasucite pufoase si delicioase? Ba bine ca nu! Uite cat de bine ies dupa reteta asta, adaptata dupa una coreeana, pe care o vei iubi imediat ce le vei pregati.

Urmand aceasta reteta vei obtine 16 gogosi rasucite.

Ingrediente pentru aluat

450 g faina 2 linguri unt 1 pliculet drojdie uscata 2 linguri zahar 250 ml lapte 1 ou un praf sare

Ingrediente pentru servit

zahar pudra/zahar fin scortisoara
Mod de preparare:

1. Topeste untul si combina-l cu laptele, sarea si zaharul. Adauga drojdia si oul, amesteca si lasa deoparte pentru 5-10 minute.

2. Combina ingredientele lichide cu faina si framanta pana cand obtii un aluat fin si nelipicios. Lasa aluatul la crescut pentru minim o ora, pana cand se dubleaza compozitia.

3. Odata crescut, framanta bine aluatul din nou si lasa-l la crescut iar pentru o ora. Dupa ce aluatul a crescut a doua oara, framanta-l din nou si imparte-l in 16 bucati.

4. Ruleaza fiecare bucata pe blat, folosind palmele, pana se alungesc incat sa masoare 15-20 cm. Tinand de un capat, rasuceste celelalt capat ca pe o sfoara.

5. Ridica fiecare bucata de aluat astfel alungita din centru si rasuceste cele doua segmente cat mai bine, lipindu-le la capat.

6. Lasa gogosile rasucite la crescut pentru 30 de minute, iar la jumatatea intervalului roteste-le pe partea opusa, incat sa creasca uniform.

7. Prajeste gogosile rasucite in ulei incins, la foc mic-mediu, pana cand se rumenesc bine pe toate partile.

8. Scurge-le si scoate-le intr-un amestec de zahar pudra sau zahar fin, combinat cu scortisoara dupa gust.

Pofta buna!