Cum tai blatul de tort perfect, cu ata dentara - Retete practice

Iti place sa prepari prajituri si torturi de casa, insa nu iti ies blaturile de tort asa cum ar trebui? Taierea blatului de tort pentru a obtine mai multe straturi de blat este adesea dificila si, mai ales la inceput, foarte multi dintre noi le taiem stramb. UIte cum faci sa iti iasa toate blaturile de tort perfect egale intre ele cu 2 obiecte pe care le ai deja in casa, cu un minim de efort.

Cum tai blatul de tort, incat sa-ti iasa perfect

Obiectele de care ai nevoie pentru a felia perfect blaturile de tort:

  • Un pachet de scobitori
  • Ata dentara sau ata subtire de croitorie
  • o rigla

Similar cum bunicile obisnuiau sa taie mamaliga cu ata, exact la fel functioneaza si aceasta tehnica pentru a felia blatul de tort perfect.

1. Asaza blatul de tort racit pe suprafata de lucru.
2. De jur-imprejurul blatului de tort, infige scobitori la jumatate, folosind rigla pentru a le pozitiona pe toate la fel.
3. Odata infipte toate scobitorile in blatul de tort, asaza o bucata lunga de ata dentara pe scobitori, in jurul blatului.
4. Innoada ata dentara sau ata de croitorie si trage de cele doua capete ferm, pana cand sectionezi blatul in doua (sau 3, daca blatul e inalt si vrei sa obtii mai multe niveluri).

In continuare, insiropeaza si unge blaturile cu crema  preferata, sau urmeaza reteta de tort pe care ai ales-o.

Citeste si: