Stii petele de calcar inestetice de pe robinetele si chiuvetele de inox? E imposibil sa nu le stii, ca toata lumea se lupta cu ele. Uite cum poti insa sa scapi de ele aproape gratis, cu un singur ingredient pe care deja il ai in bucatarie!

Petele de pe robinete si chiuvetele de inox sunt de fapt pete de calcar, depozite de minerale ce se formeaza nu doar pe inox, ci si pe portelan.

Petele de calcar sunt caracteristice mai ales zonelor in care apa este mai calcaroasa.

Ingredientul pe care deja il ai in bucatarie si cu care faci robinetele si chiuveta sa arate ca noi? Otetul.

Singurele doua lucruri de care mai ai nevoie in afara de otet sunt o carpa de bumbac si un burete de vase, iar pe acestea garantat le ai deja.

Iata cum inlaturi petele de calcar usor si ieftin

1. Asigura-te ca acea carpa de bumbac pe care ai ales-o este suficient de mare incar sa acopere intreaga suprafata patata cu calcar.

2. Imbiba carpa in otet din belsug si asaz-o in contact cu chiuveta, in zonele cu calcar, indesand-o chiar prin zonele mai greu accesibile.
Toarna apoi otet din abundenta, pentru a fi sigur ca materialul este bine imbibat.

3. Lasa otetul sa actioneze pentru o ora, apoi da carpa la o parte si sterge suprafata cu partea abraziva a unui burete.

4. Daca petele de calcar sunt foarte vechi, este posibil sa fii nevoit sa repeti procedeul, insa in mod cert aceasta tehnica le va reda chiuvetei si robinetului tau stralucirea de alta data.

5. Pentru a curata robinetul folosind aceeasi metoda, infasoara carpa de jur imprejurul robinetului, mai ales la baza, unde petele de calcar tind sa se depuna mai usor.

Citeste si: Cum sa folosesti si sa pastrezi tigaia de fonta