Usor de preparat si garantat nu le vei duce grija, ci mai degraba dorul: uite cum prepari niste checuri cu ciocolata dupa o reteta simpla, pe care probabil la a doua repetare o vei si retine!

Ingrediente

250 g faina 250 g zahar 250 g unt 6 oua 100 ml lapte 200 g ciocolata 1 lingurita esenta vanilie 1 lingura praf de copt un praf sare
Mod de preparare:

1. Bate zaharul cu untul moale pentru 5 minute, apoi adauga ouale si continua sa bati compozitia pentru alte 3-4 minute.
2. Incorporeaza restul de ingrediente (faina, praful de sare, praful de copt si esenta de vanilie).
3. Separa jumatate de compozitie, in care adaugi ciocolata topita la microunde cu 100 ml de lapte (30 secunde incalzire, amestecare, 30 secunde incalzire, s.a.m.d).
4. Odata ce ai doua jumatati egale de aluat pentru checuri cu ciocolata, toarna-le intr-o tava mare de cozonac sau in doua tavi mici de checuri (tapetata cu hartie de copt si ulei), alternand cele 2 straturi alb/negru.
5. Amesteca in aluat folosind o frigaruie: imprastie stratul de ciocolata in cel ramas alb, fara a le omogeniza. Da checurile cu ciocolata la cuptorul preincalzit, pentru 30 de minute, la 200 de grade.