Retete traditionale - Retete practice

Prajitura de casa cu branza de vaci si caise

E racoritoare, bogata in fructe si suficient de satioasa incat sa-ti tina si de foame, daca o servesti ca pe o gustare! Prajitura de casa cu branza de vaci si caise se prepara usor de catre oricine, indiferent de nivelul de experienta in bucatarie si e un deliciu de vara pe care trebuie sa il […]

Gogonele in saramura – Cum pui gogonele la murat

Te pregatesti sa intampini sezonul rece? Fara muraturi parca nici nu se poate! Uite cum pui la borcane gogonele in saramura, un deliciu sanatos romanesc, ce nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie pe timpul iernii. Reteta e simpla, insa nu mentionez cantitati, pentru ca din legume puteti exclude ce nu preferati, precum ardeii de […]

Ghiveci de legume la cuptor

Ce poate fi mai usor decat sa “arunci” niste legume intr-o tava si sa le dai la cuptor? E tot ce trebuie sa faci pentru a pregati cel mai bun ghiveci la cuptor pe care il poti prepara acasa. Ghiveciul facut dupa aceasta reteta e o mancare de vara pe care o poti savura in […]

Salata de vinete cu maioneza

Nu e gustare mai usoara si mai racoritoate din vara decat o salata de vinete cu maioneza! O faci usor, o condimentezi dupa gust si o servesti cu rosii bine coapte, pana tarziu in vara.

Dulceata de afine

Vrei sa te bucuri de afine si dupa ce sezonul lor trece? Transforma-le in dulceata! In mai putin de o ora deja poti pune la borcane o dulceata de afine aromata si gustoasa, fara conservanti, numai buna de dat in camara.

Dulceata de visine

Visinele merg de minune in prajituri, dar cum apar pe piata, si dispar! Profita de moment si pune dulceata de visine la borcane.

Sirop de trandafiri de casa

Ai trandafiri de dulceata in curte? Uite reteta perfecta pe care sa o pregatesti cu petalele lor! Siropul de trandafiri pregatit asa iese gros, aromat si rezista luni bune dupa ce il conservi, deci te bucuri de el cat e vara de luna si chiar mai mult.

Ciorba de burta falsa – Ciorba de ciuperci pleurotus

Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne. In 40 de minute, ciorba de burta falsa e gata de servit!  

Cum prepari cea mai buna mamaliguta cu branza si smantana

Macar din cand in cand, si tot trebuie sa prepari o mamaliguta cu branza si smantana, un deliciu caloric dar cu care sa saturi toata familia dintr-un foc. Nu dureaza nici macar 15 minute sa o prepari si, daca urmezi sfaturile de mai jos, obtii o mamaliguta perfecta si fina, cremoasa si fara cocoloase!   […]

Cum prepari visinata de casa

Nu gasesti in comert visinata d-asta! Iese o minunatie de licoare, din ingrediente simple si fara conservanti. Uite cum prepari o visinata de casa, la inceputul verii.

1 din 51123...1020...»