Ardei umpluți

Se pun ardeii să se coacă şi se lasă câte 3-4 minute pe fiecare parte, doar cât să se înmoaie puţin şi să capete acel gust de ardei copt. După aceea, se pun într‑un bol, se presară sare şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte […]

Borş de legume

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun într‑o oală să fiarbă în apă cu sare şi ulei. Se lasă la foc mic, acoperită cu un capac. După ce au dat în câteva clocote, se încearcă dacă au fiert toate legumele şi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe. Separat, se strecoară borşul şi […]

Cozonac cu nucă

Se face maiaua din drojdie, 2 linguri de făină şi puţin lapte cald. Se lasă la dospit aproximativ 20 de minute, apoi se începe frământarea. În maiua pregătită, se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, albu-şurile bătute spumă, zahărul, laptele, coaja de lămâie şi de portocală, puţin rom, ulei şi, la sfârşit, făina cernută. Se frământă […]

Borş de miel

Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se pune la fiert în apă cu sare şi se ia spuma. Separat, se curăţă ceapa şi morcovii, se spală, se taie mărunt şi atunci când zeama s-a limpezit, se pun să fiarbă. După ce a fiert carnea, se adaugă orezul bine spălat şi […]

Friptură în crustă aromată

Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă în sită. Se condimentează cu sare, piper măcinat şi boabe, se unge cu uleiul de măsline, se rulează şi se prinde cu scobitori ca să nu se desfacă. Separat, se spală frunzele de ştevie şi crenguţele de […]

Drob picant de miel

Ficatul de miel se lasă aproximativ o oră în lapte. Se spală carnea de pui, apoi, împreună cu ficatul, se pun să fiarbă, la foc mic, în apă cu un praf de sare. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită să se scurgă şi se taie bucăţi mici. Se […]