Ați mâncat vreodată ciorbă de murături? Poate sună ciudat, dar e delicoasă și este și un bun remediu pentru mahmureală, în caz că aveți invitați care exagerează cu băutura de sărbători. Se prepare în doar 15 minute, iar în maxim o oră o poți pune în farfurii.

500 g murături asortate o ceapă medie un ardei gras un morcov o bucată de țelină o rădăcină de păstârnac 2 cartofi 2 roșii în bulion
Mod de preparare:
  1. Taie murăturile cuburi și pune-le la fiert în 2,5 litri apă.
  2. După 20 de minute, adaugă ceapa, ardeiul gras, morcovul, țelina și păstârnacul, pe care le-ai tocat mărunt.
  3. După alte 10 minute de fiert, poți adăuga cartofii tăiați cubulețe. După ce au fiert și cartofii, adaugă cele 2 roșii din bulion. Lasă ciorba de murături să mai dea în câteva clocote, apoi închide focul și servește-o asezonată cu smântână și verdeață.