Iti place socata atat de mult, incat vrei sa o pastrezi cat mai mult posibil? O poti tine sub forma concentrata de sirop de soc cu lamaie, la frigider, chiar si pentru cateva luni la rand!

Ingrediente

400 g flori de soc curatate de tulpini 1,5 kg miere/zahar 4 lamai 2 L apa
Mod de preparare:

1. Spala socul si curata fiecare inflorescenta in parte, separand floricelele de partea verde a plantei. Trece dintii unei furculite prin fiecare inflorescenta, impingand florile intr-un castron.
Partea bogata in clorofila a socului da gust amar siropului de soc, deci cu cat separi mai bine florile, cu atat vei obtine un sirop mai bun.
2. Intr-un borcan de muraturi, asaza florile de soc astfel curatate, miere sau zaharul, coaja de la cele 4 lamai si sucul lor.
3. Pune apa la fiert intr-o cratita incapatoare. Cand apa a dat in clocot, toarn-o direct peste restul de ingrediente, in borcanul de muraturi.
4. Amesteca bine si lasa compozitia la frigider pentru 2 zile. Strecoara siropul de soc dupa doua zile si toarna-l intr-un recipient de sticla sterilizat (fiert minim 10 minute), cu dop perfect etans.
5. Astfel depozitat, siropul poate fi pastrat pentru 1-2 saptamani sau chiar mai mult la frigider.
6. In situatia in care doresti sa pastrezi siropul de soc pentru mai mult timp, adauga 1-2 pliculete de sare de lamaie (acid citric), conservant ce te poate ajuta sa pastrezi siropul de soc pentru 3-6 luni la frigider sau in camara.
7. Serveste siropul de soc cu apa minerala plata sau carbogazoasa si bucura-te de gustul socatei cat e vara de lunga!