Imediat ce apar fructele verii, trebuie sa incerci prajitura asta pufoasa cu visine! E un desert dulce acrisor, racoritor si numai bun de servit alaturi de o cafea sau un ceai cu gheata!

Ingrediente

250 g faina 250 g zahar 80 g visine 4 oua 100 ml ulei 100 ml lapte o lingura otet 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu un praf sare
Mod de preparare:

1. Separa albusurile de galbenusuri. Bate galbenusurile cu zaharul pentru 4-5 minute, sau pana cand se deschid mult la culoare si isi maresc volumul.
2. Incorporeaza uleiul si laptele treptat in galbenusuri urmate de faina, praful de sare, bicarbonatul si praful de copt.
3. Separat, bate albusurile spuma pana cand se tin de tel. Incorporeaza-le apoi in aluatul de galbenusuri, folosind o spatula, cu miscari de jos in sus.
4. Toarna compozitia intr-o tava de cuptor medie (ex 24/36 cm), unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra raspandeste visinele spalate si curatate de samburi.
5. Da prajitura pufoasa cu visine la cuptor, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, sau pana cand prajitura cu visine trece testul scobitorii.
6. Serveste prajitura pufoasa cu visine taiata cubulete, presarata cu zahar pudra.