Cheesecakeul cu cirese este unul din cele mai cremoase si rafinate deserturi pe care le poti prepara, chiar la tine acasa, dupa reteta asta. Il faci de la 0 in 3 pasi simpli si nu ai cum sa dai gres!

Ingrediente pentru blatul de cheesecake

200 g biscuiti simpli 80 g unt

Ingrediente pentru stratul de branza

500 g crema de branza 180 g zahar 200 g smantana 150 ml smantana pentru frisca 2 oua 2 linguri amidon esenta vanilie o lingurita zeama de lamaie

Ingrediente pentru toppingul de cirese

2 linguri amidon 400 g cirese fara samburi 250 ml apa 100 g zahar
Mod de preparare:

Prepararea blatului de cheesecake cu cirese

1. Zdrobeste biscuitii cat mai fin si combina-i cu cele 80 g unt topit. Asaza aceasta compozitie intr-o tava de tort cu pereti detasabili, tapeta cu hartie de copt si preseaza amestecul bine in tava.
2. Infasoara partea de jos a tavii in folie de aluminiu, pentru a o izola de apa in care va sta in cuptor.

Pregateste stratul de crema de branza

1. Bate crema de branza cu zaharul pentru 4-5 minute, apoi adauga esenta de vanilie, smantana, smantana pentru frisca, cele doua oua, zeama de lamaie, esenta de vanilie si amidonul.
2. Omogenizeaza bine compozitia si toarn-o in tava, apoi niveleaza suprafata si da tava la cuptor, intr-o alta tava, mai mare, cu apa, pentru 30 de minute la 180 de grade si pentru alte 30 de minute la 150 de grade.
3. Dupa ce stingi cuptorul, lasa cheesecakeul cu cirese in cuptor pentru inca o ora, cu usa inchisa.

In rastimp, pregateste stratul de cirese:

1. Pune ciresele curatate la fiert, impreuna cu 2/3 din cantitatea de apa. In restul de apa, dizolva amidonul si zaharul.
2. Odata ce ciresele incep sa fiarba, adauga si apa cu amidon si zahar si, din acest punct, amesteca in continuu pentru urmatoarele 8-10 minute.
3. Da focul mic si continua sa amesteci. Initial sosul de cirese va deveni tulbure si pastos la culoare, ca apoi sa devina transparent si lucios.
4. Serveste fiecare felie de cheesecake cu 1-2 linguri de sos de cirese deasupra.

S-ar putea sa-ti placa si: