Vrei sa simti aroma si gustul toamnei in cel mai popular desert cu branza? Atunci trebuie sa prepari un cheesecake cu dovleac si scortisoara!

 

Ingrediente pentru blat

150 g biscuiti digestivi/simpli 60 g unt

Ingrediente pentru crema

900 g crema de branza 150 g smantana 4 oua esenta de vanilie 250 g zahar 2 lingurite scortisoara 1/2 lingurita nucsoara un praf ghimbir macinat 600 g dovleac placintar
Mod de preparare:
  1. Marunteste biscuitii cat mai fin cu un facalet sau intr-un robot de bucatarie, apoi combina-i cu untul topit. Pune apoi compozitia obtinuta intr-o tava de tort cu pereti detasabili si preseaza biscuitii pentru a forma blatul. Da tava la frigider pentru 30 de minute.
  2. In rastimp, curata dovleacul de coaja si seminte si da-l pe razatoarea mica sau marunteste-l fin in robotul de bucatarie. Pune dovleacul maruntit cu zaharul la foc mediu si amesteca bine, pana cand se topeste zaharul. Dovleacul este facut cand se inmoaie (gusta-l pentru a-ti da seama).
  3. Bate crema de branza cu smantana, cele 4 oua si esenta de vanilie. Adauga dovleacul racit, nucsoara, scortisoara si ghimbirul.
  4. Toarna compozitia de branza in forma de tort si da-o la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana cand stratul de branza se solidifica iar cheesecakeul cu dovleac si scortisoara se rumeneste usor.