Placinta cu dovleac e una din cele mai populare si in acelasi timp banale retete din bucataria romaneasca. Cu toate astea, aroma ei imbietoare e inconfundabila si te duce direct cu gandul la o toamna blanda, petrecuta la bunici.

Ingrediente pentru foi

300 g faina 1 lingura otet 200 ml apa un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

~1 kg dovleac 1 lingurita scortisoara 4-5 linguri zahar (dupa gust)

Ingrediente pentru servit

zahar pudra
Mod de preparare:
  1. Combina apa si otetul, respectiv faina si praful de sare, apoi toarna lichidul peste faina si framanta pana obtii un aluat elastic si omogen. Infasoara-l in folie si da-l la rece pentru 10-15 minute.
  2. Curata dovleacul si da-l pe razatoarea mare, apoi pune-l la calit impreuna cu scortisoara si zaharul. Amesteca constant pana cand dovleacul se inmoaie (pentru a fi sigur ca e gata, gusta-l). Lasa dovleacul sa se raceasca.
  3. Imparte aluatul in 2 bucati cat mai egale si intinde-le in forma dreptunghiulara, pe blatul presarat din belsug cu faina. Repartizeaza in mod egal dovleacul pe ambele foi, lasand cate 1 cm la margini.
  4. Impatureste foile pe rand si asaza-le in tava unsa cu ulei. Unge placinta cu ulei pe intreaga suprafata si da-o la cuptor pentru 40-50 de minute la foc mic (160 grade), apoi da focul mai tare pentru alte 10 minute. Serveste placinta presarata cu zahar pudra.

S-ar putea sa-ti placa si:

Placinta taraneasca cu mere

Placinta greceasca cu lapte

Placinta cu branza

din aceeasi categorie