Perioada capsunilor e atat de scurt, incat vrei sa le mananci sub toate formele. Incearca cel mai bun cheesecake cu capsuni, un desert pe cat de aspectuos, pe atat de usor de preparat! Nici nu trebuie sa aprinzi cuptorul pentru el.

Ingrediente

200 g biscuiti simpli 80 g unt 1 lingura zahar

Ingrediente pentru crema

500 g mascarpone 200 ml smantana pentru frisca 150 g iaurt 4+2 linguri zahar esenta vanilie 500 g capsune 2 pliculete gelatina apa
Mod de preparare:
  1. Marunteste biscuitii cat mai fin, in robotul de bucatarie sau intr-o punga, folosind un facalet. Combina biscuitii cu untul topit si lingura de zahar, apoi preseaza-i intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Da tava la congelator cat prepari crema.
  2. Combina un pliculet de gelatina cu 2 linguri de apa si las-o deoparte sa se hidrateze. Mixeaza mascarpone cu smantana pentru frisca si iaurtul. Adauga 4 linguri de zahar si esenta de vanilie.
  3. Spala bine capsunele (pastrand cateva pentru decor) si marunteste-le in blender cu 2 pahare de apa rece. Adauga 1/3 din lichidul din blender peste crema de mascarpone, strecurandu-l. Pune si gelatina hidrata in compozitie si amesteca rapid. Toarna crema de capsune peste blatul de biscuiti si da tortul la frigider pentru minim 2 ore, sau pana cand se solidifica complet.
  4. Dupa ce tortul s-a intarit, hidrateaza celalalt pliculet de gelatina. Adauga 2 linguri de zahar peste sucul de capsuni ramas in blender si mixeaza din nou. Strecoara capsunile, combina-le cu gelatina hidratata si toarna acest suc peste toata suprafata tortului. Taie capsunele pastrate jumatati sau felii si asaza-le in stratul de suc. Da tortul la rece pana la solidificare (minim 2 ore).