Usor de facut si racoritor, cheesecakeul cu Nutella si capsune e perfect pentru a fi servit intr-o zi calduroasa de vara.

Ingrediente

150 g biscuiti cu cacao 60 g unt topit 1 kg crema de branza la temperatura camerei 250 g smantana 250 ml lapte condensat esenta de vanilie 1 borcan mic Nutella sau alta crema de ciocolata cu alune 1 pliculet gelatina 2 linguri apa 300 g capsune
Mod de preparare:
  1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade si tapeteaza o tava de tort ingusta si inalta cu hartie de copt. Marunteste biscuitii in robotul de bucatarie, amesteca-i cu untul topit si preseaza compozitia in tava, apoi da-o la cuptor pentru 10 minute.
  2. Bate crema de branza pentru 10 minute, adauga smantana, laptele condensat, vanilia si crema de ciocolata topita putin la microunde. Amesteca gelatina cu apa si incalzeste-o pentru 30-40 secunde, apoi toarn-o peste crema si continua sa mixezi.
  3. Pune 1/2 compozitie in tava, toaca si aranjeaza 1/2 din cantitatea de capsune, asaza restul de crema in tava si da-o la frigider pentru 5 ore. Inainte de servire, scoate cheesecake-ul din tava desprinzand cu cutitul pe margine, apoi orneaza-l cu capsune taiate felii sau jumatati.

Incearca si