Acrita cu bors sau cu zeama de varza, dreasa cu oua zdrente sau simpla, ciorba taraneasca de pui e un deliciu de pranz pe care musai trebuie sa stii sa il prepari!

Ingrediente

500 g aripi de pui/pulpe inferioare de pui 2 linguri ulei de masline o ceapa mare o capatana telina 2 cartofi 1 morcov mare o radacina pastarnac 1 ardei gras 4 linguri bulion 2 oua (optional) 500 ml bors/zeama de varza o legatura leustean
Mod de preparare:

1. Spala pulpele sau aripile de pui, apoi frige-le in 2 linguri de ulei incins, pe ambele parti. Adauga 2 L de apa si fierbe carnea, spumand-o pana cand ramane limpede apa.
2. In rastimp, toaca legumele, incepand cu radacinoasele: telina, morcovul si pastarnacul, apoi taie cartofii cubulete si, in final, adauga ardeiul gras si ceapa tocate marunt.
3. Cand radacinoasele sunt fierte, adauga bulionul si borsul, apoi potriveste de sare. Daca iti place ciorba taraneasca de pui cu oua zdrente, in acest punct adaugi doua oua batute bine cu furculita si imediat dupa rascolesti ciorba la suprafata, pentru a raspandi oul.
4. Adauga leusteanul tocat marunt, lasa ciorba la foc mic pentru inca 1-2 minute, apoi las-o sa se odihneasca 10 minute inainte de a o servi.