Ai pofta de o ciorba fierbinte la pranz? Incearca sa prepari acasa o ciorba de pui a la grec si serveste-o cu pofta, caci sigur va fi cea mai buna ciorba pe care ai mancat-o!

Ingrediente

un pui intreg (de cca 1,5 kg) 3 cepe medii 2 morcovi o capatana telina (marime medie) 2 linguri ulei de masline 2 frunze de dafin 120 g orez 3 L apa 2 oua 150 g smantana 120 ml suc de lamaie sare
Mod de preparare:
  1. Curata si pune la fiert in cei 3 L apa puiul intreg, alaturi de morcov, telina, foile de dafin, sare si una din cepe, taiate mare. Fierbe ingredientele la foc mic pentru 80-100 minute, pana ce carnea e patrunsa.
  2. In rastimp, toaca marunt celelalte 2 cepe si caleste-le in 2 linguri de ulei pana ce devin translucide. Strecoara toate ingredientele si lasa carnea sa se raceasca. Pune ceapa in supa, alaturi de orez, si lasa supa sa fiarba pentru ~40 de minute.
  3. In rastimp, taie carnea si, daca preferi, morcovul la dimensiunile dorite. Bate cele 2 oua cu zeama de lamaie si smantana. Adauga apoi, amestecand continuu, cate un polonic de supa fierbinte, pana ce temperatura compozitiei e apropiata de cea a supei.
  4. Toarna amestecul de oua, lamaie si smantana in oala de ciorba, amestecand energic. Adu carnea si morcovul inapoi in supa, las-o inca ~10 minute la foc mic si serveste-o cu marar tocat.

Bors de pui

Ciorba de cartofi cu afumatura

Ciorba de burta