Are o aroma inconfundabila, care te imbie sa o servesti la pranz. Ciorba de cartofi cu afumatura e usor de preparat si te poti bucura de ea in zilele friguroase in mai putin de o ora!

Ingrediente

2 linguri ulei 5-6 cartofi 200-250 g costita afumata 2 morcovi 1 telina mica o ceapa mare 500 ml bors 200 g smantana 2 galbenusuri 1 legatura leustean tarhon sare
Mod de preparare:
  1. Taie cartofii, morcovii si telina cubulete; taie ceapa cat mai marunt si caleste-o in 2 linguri de ulei, impreuna cu afumatura taiata micut.
  2. Cand ceapa devine translucida, adauga cartofii, morcovii si telina, apoi completeaza cu apa cat sa acopere cartofii si sa-i depasasca generos, apoi adauga sare. Lasa legumele sa fiarba la foc mediu pana cand poti infige furculita in cartofi cu usurinta.
  3. Dupa ce ingredientele au fiert, adauga borsul si lasa ciorba sa fiarba inca 5 minute. Adauga putin cate putin zeama de ciorba peste smantana frecata cu galbenusurile, pana ajunge aproape de temperatura ciorbei. Toarna compozitia de smantana peste ciorba. 
  4. Dupa alte ~5 minute, potriveste de sare, adauga leusteanul tocat marunt si 1/4 lingurita de tarhon si opreste focul.

S-ar putea sa-ti placa si: 

Supa de spanac

Ciorba de legume

Ciorba de burta