Printre deliciile acestei luni se numara si porumbul fiert. Proaspat scos din oala, aburind si cu sare pe el, parca nu-ti vine sa te mai opresti din mancat. Iti prezentam in continuare cateva sfaturi despre cum sa fierbi cel mai bun porumb vara aceasta!

Obtine cel mai bun porumb fiert in 5 pasi!

  1. Alege o oala suficient de incapatoare pentru cantitatea de porumb pe care vrei sa o fierbi.
  2. Indeparteaza frunzele de pe stiuleti si da-le deoparte, nu le arunca. Spala atat stiuletii, cat si frunzele, ca sa indepartezi praful de pe ele, apoi o parte dintre frunze asaza-le pe fundul oalei in care vei fierbe porumbul. Pune apoi stiuletii dupa ce le-ai taiat capetele mici si acopera-i cu restul de frunze.
  3. Cantitatea de apa se pune cat sa acopere atat stiuletii, cat si frunzele de la suprafata. Daca scade pe parcursul fierberii, apa se completeaza la loc.
  4. Nu se pune sare in apa in care fierbe porumbul, deoarece aceasta ii va intari. Asadar, sarea se pune direct pe porumb, atunci cand se serveste.
  5. Porumbul fiert ramas neconsumat se poate congela si servi ulterior, dupa ce se mai da intr-un clocot, pentru reimprospatare.