Visinele sunt tare efemere, asa ca ar fi bine sa le pui la pastrare pentru iarna. Cu reteta asta de compot de visine pregatesti aproximativ 4-5 borcane de 600 g de compot.

Ingrediente

2 kg visine 500 g zahar 1,5 L apa
Mod de preparare:

1. Spala visinele bine, curata-le si scoate-le samburii (optional!). Asaza visinele spalate in 4-5 borcane spalate si sterilizate.

2. Fierbe apa cu zaharul pana cand apa da in clocot, iar zaharul s-a dizolvat. Toarna amestecul peste visine in borcane fara a le umple pana sus.

3. Pune capacele borcanelor cat mai strans si muta-le intr-o cratita. Toarna apa in cratita pana la jumatatea inaltimii borcanelor.

4. Da cratita la foc mediu pana cand apa clocoteste, apoi da focul mic si lasa compotul de visine la fiert in borcane pentru 30 de minute.

5. Cand compotul a fiert, inchide focul si lasa borcanele de compot sa se raceasca in cratita.

6. In caz ca pregatesti mai multe serii de borcane, le poti muta dupa 10 minute. Infasoara-le bine in paturi, apoi depoziteaza-le in camara pentru iarna.