Desertul asta e inspirat din faimosul tort intors cu ananas, un deliciu extrem de popular. Uite cat de simplu e sa prepari niste clatite americane cu ananas aromate si fructate.

Ingrediente pentru aluat

150 g faina 1 lingurita praf de copt un praf bicarbonat de sodiu un praf sare 2 linguri zahar 150 ml lapte 1 ou esenta vanilie

Ingrediente pentru servit

50 g unt 3 linguri zahar brun esenta de rom o conserva rondele ananas cirese confiate
Mod de preparare:

 

1. Combina faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si zaharul.
2. Incorporeaza laptele si oul in ingredientele uscate, apoi adauga esenta de vanilie.
3. Separat, topeste untul cu zaharul, apoi adauga 100 ml din sucul din conserva de ananas si esenta de rom.
4. Lasa siropul sa se ingroase, dupa 1-2 minute de fiert.
5. Unge tigaia cu putin unt sau ulei, asaza felia de ananas in centru si frige-o pentru cateva secunde, apoi intoarce-o.
6. In centrul feliei de ananas asaza o cireasa confiata, apoi toarna 1/2 polonic mare de aluat de clatite.
7. Lasa clatita sa se stabilizeze, apoi intoarce-o cand vezi ca se formeaza bule la suprafata.
8. Continua sa prajesti restul de clatite in acelasi mod, apoi serveste-le cu siropul de ananas.