Toamna e momentul perfect sa dai iama in camara si sa pregatesti dovleacul in fel si chip, sub forma de placinte, in prajitura sau, de ce nu, chiftelute! Inainte sa te saturi insa de toate gustarile cu dovleac, incerca si o portie de clatite cu dovleac si scortisoara, aromate si insiropate, ce-ti lasa gura apa!

Ingrediente

400 g pulpa de dovleac 200 g faina 130 ml lapte 2 oua 3 linguri zahar 1/2 pliculet praf de copt un praf bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita scortisoara un praf sare esenta vanilie
Mod de preparare:

1. Curata si rade dovleacul sau da-l prin robotul de bucatarie. Combina dovleacul cu zaharul si caleste-l la foc mic pentru 10 minute, apoi adauga scortisoara.
2. Combina dovleacul cu laptele, esenta de vanilie, ouale batute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
3. Incorporeaza faina in aluat pana la omogenizare si prajeste clatitele cu dovleac si scortisoara intr-o tigaie antiaderenta, cate 1-2 minute pe ambele parti, iar pentru a te asigura ca se patrund bine, le poti acoperi cu un capac.
4. Serveste clatitele cu dovleac si scortisoara cu sirop de artar, cu miere si nuci sau cu frisca alaturi.