Sunt cele mai pufoase clatite, nu exista indoiala! Nu necesita ingrediente deosebite sau o pregatire speciala. Clatitele japoneze se fac putin diferit, insa nu sunt deloc complicat de facut si garantat iti vor placea la fel de mult ca si clatitele americane.

ingrediente pentru clatite

1 ou + 1 galbenus 2 linguri zahar 2 linguri lapte 1 lingurita ulei 2 linguri faina 1/3 lingurita praf de copt esenta vanilie 1 lingura ulei un praf sare

Ingrediente pentru servit

o linguri unt 1 lingura miere zahar pudra
Mod de preparare:

1. Combina galbenusul cu o lingura de zahar, apoi adauga uleiul si laptele, apoi faina, esenta de vanilie si un praf de sare.
2. Separat, bate cele doua albusuri cu o lingura de zahar, pana cand albusurile se tin bine de tel.
3. Combina cele doua compozitii cu telul, cu miscari liniare stanga-dreapta sau cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
4. Frige clatitele intr-o tigaie antiaderenta unsa cu o picatura de ulei si acopera-le cu un capac, lasandu-le la foc cat mai mic.
5. Intoarce clatitele cand se rumenesc si mai lasa-le pana cand sunt uniform gatite.
6. Serveste clatitele japoneze cu unt, dulceata, fructe, frisca, etc.