Ai pofta de o mancarica romaneasca traditionala? E musai sa mai faci o ciulama de ciuperci din cand in cand, pe care sa o servesti cu o mamaliga aburinda alaturi!

Ingrediente pentru ciulamaua de ciuperci

500 g ciuperci o ceapa mare 3 catei usturoi 2 linguri ulei

Ingrediente pentru sosul bechamel

4 linguri unt 350 ml lapte 2 linguri de faina sare piper 2 linguri patrunjel tocat marunt
Mod de preparare:

1. Toaca ciupercile feliute, ceapa marunt si piseaza usturoiul.
2. Caleste ceapa cu usturoiul in 2 linguri de ulei, apoi adauga ciupercile si intoarce-le constant pana ce isi schimba culoarea.
3. Odata ce se schimba complet la culoare, da ciupercile deoparte.
4. Topeste untul si incorporeaza faina, apoi dilueaza continutul cu laptele. Potriveste de sare si piper, apoi adu sosul de ciulama peste ciuperci.
5. Serveste ciulamaua de ciuperci cu patrunjelul presarat deasupra si, optional, cu mamaliguta proaspata alaturi.