Ideala de servit ca aperitiv, tarta cu ciuperci este foarte satioasa si sanatoasa totodata, iar gustul dat de combinatia de legume si cascaval este unul cu adevarat deosebit.

Reteta trimisa de Adelina Ion, din Bucuresti.

Ingrediente pentru blat

200 g faina 150 g unt 2 linguri smantana un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura

400 g ciuperci 2 cepe un ardei kapia rosu 2 linguri ulei 100 g cascaval ras 2 oua un praf de sare condimente (piper, cimbru, boia dulce)

Ingrediente pentru uns

un ou
Mod de preparare:
  1. Pentru blat, se pun intr-un castron faina cernuta, untul taiat cubulete, smantana, sarea si se amesteca bine pana se obtine o coca usor de modelat. Se impatureste in folie de plastic si se lasa la rece.
  2. Pentru umplutura, se soteaza in ulei ceapa tocata, se adauga ciupercile tocate marunt si cateva linguri de apa. Se toaca ardeiul cubulete mici, se adauga peste ciuperci si se lasa pe foc, amestecand mereu, pana se patrund bine ciupercile. Se potriveste de sare, se adauga condimentele, cascavalul si ouale batute, amestecand bine compozitia.
  3. Intr-o tava rotunda se intinde 2/3 din aluat si se adauga umplutura.
  4. Din restul de aluat se intinde o foaie din care se taie fasii care se asaza deasupra tartei. Se ung fasiile de aluat cu ou batut si se pune tava in cuptorul bine incins, la foc iute, pentru 15 minute, si apoi la foc mediu inca 20 de minute, pana se rumeneste.