Am găsit spanac proaspăt în piață și imediat m-am gândit la o tartă cu spanac, care merge perfect cu un pahar de vin alb. O faci în doar 10 minute, iar în 30 este gata.

1 aluat fraged cu unt 400 g de spanac proaspăt sau congelat 200 g de ricotta sau o remă de brânză finp (minimum 20% grăsime) 100 g cașcaval ras 4 ouă 1-2 fire de ceapă verde 25 g unt Oregano Sare Piper
Mod de preparare:
  1. Încinge cumptorul la 180 de grade Celsius. Topește unutl într-o tigaie și călește frunzele de spanac pnă se înmoaie. Lasă-l apoi deoparte să se răcească.
  2. Între timp pune într-un castron ouăle, smântâna, brânza, saer și piper, oregano și amestecă-le bine. La final , după ce s-au omogenizat adaugă spanacul călit.
  3. Așază foaia de aluat în tava de copt, decupează-I marginile și toarnă compoziția. Lasă la cuptor pentru 25-30 de minute sau până se rumenește.
  4. Scaote tava, las-o să se răcorească puțin și presară ceapă verde pe ea.