Ce poate fi mai potrivit la final de vară decât o tartă cu nectarine, în stil franțuzesc? Arată spectaculos și are gust delicios.

 

400 g aluat de tartă 8 nectarine, 4 tăiate bucați și 4 tăiate felii 1 baton de vanilie, crestat 25 g unt nesărat 3 linguri zahăr tos
Mod de preparare:
  1. Încinge cuptorul la 200 grade C. Întinde aluatul de tartă în foaie și așază-l în forma de  copt cu un diametru de 27 cm, apoi dă-l la rece timp de o oră. Se scoate aluatul din frigider și se înțeapă cu furculița din loc în loc. Se acoperă cu foaie de copt și se pune deasupra boabe de fasole uscată, iar apoi se dă la copt timp de 15 minute.
  2.   Se scoate tava, se îndepărtează boabele de fasole și folia de copt de deasupra și se mai pune la cuptor timp de 10 minute, până când aluatul se rumenește ușor.
  3. Într-un vas pe foc se pun bucățelele de nectarine, batonul de vanilie, 10 g de unt și 2 linguri de zahăr. Se adaugă și 4 linguri de apă și se ține pe foc mic timp de 10 minute, pana când nectarinele de ăîtrund. Se îndepărtează batonul de fanilie și nectarinele se fac piure.
  4. Așază apoi piureul într-un strat peste aluatul de tartă și pune deasupra feliile de nectarine, ușor unele peste altele. Topește untul rămas și unge feliile de nectarine. Presară zahărul lăsat și dă la cuptor din nou timp de 25-30 de minute. Pentru un plus de aspect, puteți să turnați desupra și un fir de ciocolată topită.