O garnitura gustoasa si aromata, tare simplu de preparat! Cartofii noi cu unt si marar pregatiti dupa reteta asta se fac la cuptor, ies rumeni si aromati, cu o aroma subtila de usturoi copt.

Ingrediente

1 kg cartofi 7 catei usturoi 100 g unt 3 linguri ulei de masline 2 legaturi marar sare piper
Mod de preparare:

 

1. Spala cartofii bine in coaja si taie-i sferturi si/sau jumatati, in functie de dimensiune.
2. Asaza cartofii intr-o tava termorezistenta si unge-i din belsug cu uleiul de masline. Amesteca bine, cat sa raspandesti uleiul peste tot.
3. Zdrobeste usturoiul cu latul cutitului si strecoara-l printre cartofi. Presara sare si putin piper, apoi da cartofii la cuptor la 180 de grade pentru cca 40-45 de minute, pana ce cartofii sunt usor de patruns cu furculita.
4. Cu putin timp inainte de a scoate cartofii, topeste untul complet si adauga mararul, sare si piper.
5. Unge cartofii noi cu sosul de unt si marar si indeparteaza (dupa gust) din cateii de usturoi sau desfa-i din coaja si lasa-i in tava, incat sa ii servesti odata cu cartofii noi cu unt si marar.
6. Amesteca bine, pentru a distribui sosul uniform, iar daca vrei cartofii mai rumeni, baga-i pentru inca 5-7 minute la foc iute la cuptor.

S-ar putea sa-ti placa si: